goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

Tung vecka

Publicerad 2014-12-21 22:24:28 i Träning,

Den gångna veckan har inte flutit på som den ska. Sömnen har varit ett stort störningsmoment och jag känner därmed att jag inte har kunnat ge mitt max på träningspassen. Energin har inte funnits där och styrkan är nog det som har påverkats mest av det. Det har inte varit någon power i övningarna, någon explosivitet och snabbhet. Övningarna har genomförts, men inte mycket mer än så.

Löpningen har gått okej. Det blev 4km i onsdags och där höll jag genomgående ett lite högre tempo än tidigare, 11,8km/h istället för 11,5km/h. Ändå blev tiden 5s sämre än tidigare, 19:25, vilket berodde på att spurten inte blev riktigt lika stor, nådde bara upp i 18km/h, mot 19,3km/h senast, men jag blev ändå tröttare här än de tidigare gångerna, så det var trots allt helt okej.

I måndags hade vi den sista goalballträningen innan jul och det blev mycket defensiv nötning, vilket jag nog får säga var det som gic bäst på hela veckan. ÄR riktigt nöjd med min insats där.

Nu väntar två träningspass innan det blir lite julledigt.

Uppföljning av distanslöpningen

Publicerad 2014-12-14 21:24:16 i Träning,

Som jag skrev för ett tag sedan har det mentala satt lite käppar i hjulen för min distanslöpning. Jag har varit, och är, för resultatinriktad, vill varje gång slå mitt pers. Det har lett till att jag har ökat hastigheten i en takt som kroppen och främst då psyket inte har klarat av. Därför bestände vi, jag i samråd med landslagsledningen, att jag skulle minska sträckan till 4km istället för 5km, eftersom att problemen oftast uppstår runt 3km. Vid 3km nu är det bara 1km kvar och det kan man nästan köra på ren vilja.

Hur har det då gått?
Det har gått riktigt bra än så länge.
Två gånger har jag sprungit. båda gångerna har jag klarat av sträckan utan att stanna. Tiderna har blivit 19:45 och 19:20. Inga jättetider, det hade blivit drygt 24min om jag hade sprungit 5km, men det är bättre än de senaste gångerna jag har sprungit just 5km, för då har tiderna blivit 25:00 och 24:55, + att jag då har stannat några gånger på vägen.

Så ja, det är helt klart på väg i rätt riktning.
Problemet nu är bara att jag inte blir särskilt trött. Rent orkesmässigt har jag massor kvar att ge den sista kilometern. Det är iofs bra, men frågan är om jag ska hålla ett något högre tempo genom hela distansen och se hur det känns och om jag orkar det? Det får bli ett test för den kommande veckan. Återkommer med resultat...

Styrkan går bra nu

Publicerad 2014-12-12 13:57:25 i Träning,

Just nu är styrkepassen nästan de roligaste på hela veckan. Det känns riktigt bra, går riktigt bra och är riktigt roligt. Jag känner att jag får ut mer explo i övningarna än jag fått innan och känner dessutom att jag blir starkare. Lite expirementerande efter senaste landslagslägret har också det gjort sitt för att få styrkan att kännas ännu bättre. så ja, just nu är styrkan riktigt rolig och den här veckan har det varit två riktigt bra pass.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: