goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

Dåligt genrep inför helgen

Publicerad 2014-10-31 13:16:08 i Träning,

Sista lagträningen innan helgens tävlingar genomfördes igår och det var inte alls någon bra träning. Var träningen i lördags den bästa på länge så var det här raka motsatsen.

I lördags var jag grymt nöjd med min defensiv och även skotten fick jag till väldigt bra. Igår var det inte alls samma tryck offensivt, vilket även flera andra i laget noterade, och mitt defensiva jobb stämde inte alls. Jag styrde in en boll i mål med händerna, en boll studsade över armarna och in i mål och så släppte jag en mellan smalbenen. Det första målet p.g.a. att jag var aningen sen till bollen. Ett sådant agerande ska normalt sett leda till "block out", men här hamnade jag snett och blockade istället in bollen i mål. Det andra målet var jag för tidig på och låg därför och väntade på bollen när den kom. Jag mötte inte bollen, utan den mötte mig och då studssar den över. Tredje målet var rent slarv och något jag aldrig någonsin får göra.

Så nej, jag var inte alls nöjd. Alla tre mål släppte jag in som center. När jag sedan klev ner som back gick det mycket bättre, men det var definitivt inget bra genrep inför helgen...

Nu stundar helgens tävlingar. Önska oss mer än gärna lycka till!

Uppladdning innan ett styrkepass

Publicerad 2014-10-30 17:08:45 i Träning,

I måndags genomfördes ett riktigt bra styrkepass. Kroppen kändes pigg och energifylld hela vägen.

Hur når man dit?
Ibland känns ju kroppen jätteseg och tung, inte alls upplagd för gymträning...

Alla är individer och fungerar på lite olika sätt, men i grunden är det detsamma för alla. Jag har, efter mycket exprimenterande, kommit fram till att detta fungerar bäst för mig...

...Ett ägg och en smoothie bestående av ananas/kokosyoghurt, lite apelsinjuice, en banan och en clementin.

snabb och bra energi som håller i sig en stund, men som kräver påfyllning efter någon eller några timmar.

Kanske har också gainern börjat göra sitt nu också. Jag har länge varit emot pulver i alla dess former, har hävdat att bra och näringsrik kost är det bästa, men så bestände jag mig ändå för att testa en gainer. En gainer är en sammansättning av kolhydrater, fett och protein, som har till syfte att hjälpa till att gå upp i vikt och bygga muskelmassa för personer som har svårt att gå upp i vikt i vanliga fall. Jag har alltid haft jättesvårt att öka i vikt, har alltid varit väldigt liten, smal och lätt. Sedan jag började i landslaget för ca fyra år sedan har jag gått upp ungefär 8kg, men det skulle fortfarande inte skada med några extrakilon. därför testade jag en gainer och jag har redan börjat märka resultat i form av viktökningar.

I måndags höjde jag upp till 67kg i bänkpress och 85kg i vadpress. Testade även 31,25kg i enbens bakssida lår, men det var aningen tungt, så jag ligger kvar på 30kg där.

Hursomhelst var det ett riktigt bra styrkepass och kroppen känns kanon inför helgen stundande tävling.

Bästa lagträningen på länge

Publicerad 2014-10-25 19:05:13 i Träning,

nästa helg avgörs som sagt Stockholm international paragames 2014. Då kommer Claudio Quitral att spela med oss och idag var han på besök för att träna och genrepa lite med oss.

Det var en riktigt bra träning. Hans skott är tyvärr något som vi aldrig får här på hemmaplan annars och det gör tyvärr att man blir lite extra skärpt och på hugget. "Tyvärr" är det eftersom att man egentligen alltid ska vara på hugget. Givetvis försöker jag alltid att vara det, även om det inte alltid är det lättaste med de förutsättningarna jag har här på hemmaplan, men när det är en spelare som skjuter såpass mycket bättre än vad någon av oss ordinarie spelare gör så blir det både roligare och mer inspirerande att träna.

Träningen då?
Ja, den var som sagt riktigt bra. Bästa på länge vågar jag nog säga. båda lagen höll vårt defensiva snitt som vi har satt upp och spelet kändes tryggt och stabilt. Samarbetet med Claudio fungerade dessutom riktigt bra, så jag är jättenöjd med dagens pass, särsilt min defensiva insats.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: