goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

Laguttagningen till IBSA world games

Publicerad 2015-04-22 21:30:27 i Landslagsuppdrag,

Laguttagningen till IBSA world games i Korea nu i maj är nu gjord. Laget är uttaget med hänsyn till utvecklingen rent individuellt sedan i höstas, men även med hänsyn till vilken roll man förväntas ha i det lag som tas ut.

Min utveckling har gått stadigt framåt nu under de senaste månaderna känner jag, Malmöträningarna varannan vecka ger verkligen resultat och det noteras gång på gång att jag spelar bättre mot bättre motstånd, d.v.s. att jag kommer upp i min fulla kapacitet på ett helt annat sätt när det står bättre spelare på andra sidan planen. Det är något vi har noterat flertalet gånger nu när jag har varit nere i Malmö kontra våra hemmaträningar. De sistnämnda tycker jag dock också har nått en positiv kurva på senaste och rent defensivt känner jag nu att jag är det där defensiva ankaret som jag definitivt ska vara på den nivån.

Min utveckling räcker dock inte för att ta en plats till Korea.
"Det pågår ett positivt utvecklingsarbete, men det återstår fortsatt en bit innan en plats i en stor tävling kan bli aktuell."

Jag blir med andra ord hemma från Korea, men laget är uttaget med tanke på prestationen och med de spelarna som i dagsläget kan ge oss den där paralympicsbiljetten och där är inte jag i nuläget. det är ren fakta, men jag fortsätter kämpa och hoppas på att den här positiva utvecklingen fortsätter och att jag dels kan höja min högstanivå ytterligare några snäpp, men även att min lägstanivå kan bli bätre, för det måste den bli.

Pers på 4km!

Publicerad 2015-04-22 21:16:56 i Träning,

Ämtligen satt det där, pers på 4km!

Det har känts riktigt bra under i stort sett två veckor nu, ändå har det "bara" blivit 19:00 och 18:45 tidsmässigt på 4km.
Det sistnämnda är visserligen tanherat pers, men i måndags sänkte jag det äntligen, med 15 sekunder.
Det nya rekordet ligger alltså på 18:30.

Bäst av allt var att jag kände att jag hade ännu mer att ge efteråt. Det bådar gott inför framtiden och kanske blir det ännu en putsning av rekordet nu på måndag?

Sex pass på fyra dagar

Publicerad 2015-04-17 12:39:48 i Träning,

idag är det en välförtjänt vilodag, efter sex pass på fyra dagar.

först var det 4km löpning där jag var stensäker på att jag skulle persa, för det kändes riktigt bra, men det blev "bara" tangerat pers på 18:45.

Senare på kvällen var det goalball, ett pass där det fokuserades både på defensiven och offensiven i form av precisionsskytte, vilket gick relativt bra:
3 skott på 1-1, träff på tredje skottet
3 skott på 5-5, träff på andra skottet
3 skott på 1-2, bom
3 skott på 5-4, träff på första skottet
3 skott på 4-2, träff på tredje skottet
3 skott på 4-2 igen, träff på andra skottet
3 skott på 2-4, bom

I tisdags åkte jag på nytt ner till malmö och det blev en riktigt bra träning, i synnerhet som center. det var länge sedan centerspelet på den nivån kändes bättre än backspelet, men det gjorde det nu och efteråt fick jag också beröm för det. formen är verkligen på väg!

onsdagskvällen innebar defensiv nötning.
förra gången slog jag rekord på övning 2, när man ligger utsträckt och framåtlutad så länge som möjligt. 10min blev det då. nu blev det 11min. nytt rekord igen alltså.
förra veckan var känslan grymt bra, men resultatet i slutänden speglade ändå inte riktigt den känslan. jag tog då "bara" 42/60 bollar under de fyra serier om 15 skott vi fokuserade på.
nu tog jag 41/60. väldigt jämnt med förra veckan alltså, men den här gången var känslan också mer överensstämmande med resultatet.

Igår blev det cykelintervaller. de fyra passen innan gjorde sig nog påminda, för det kändes väldigt tungt i benen. varvantalet jag hann trampa under varje intervall var dock bra, men pulsmässigt var det inget att hänga i julgranen.

kvällen innehöll goalball, där vi spelade 3x12min på 1,5m kortare plan än vanligt. detta för att få upp högre hastighet i skotten och ett snabbare spel. tycker det var riktigt bra och jag var faktiskt väldigt trött efter träningen, vilket jag inte alltid är här hemma. ett varningens finger ska dock lyftas för den här övningen. det gäller att köra mycket raka skott, eftersom att vinklarna blir fel när planen är mindre än vad den egentligen är.

Fyra goalballpass på tre dagar, det är riktigt bra och precis det jag behöver, mycket bollspel!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: