goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

Äntligen!

Publicerad 2015-05-27 23:44:57 i Träning,

I måndags sprang jag äntligen 4km på under 18 minuter!

Det är ett mål jag har haft länge nu, men inte riktigt nått upp till. Vissa gånger har det varit närmre än andra, men 18:15 var mitt pers innan i måndags. då slog jag dock till och stannade på 17:57!

Den där psykiska och mentala gränsen när det gäller just löpning brottas jag dock fortfarande med. Två veckor innan detta råkade Julian höja hastigheten 0,5km/h högre än vi brukar ha det. Istället för 12,3km/h startade jag i 12,7km/h. Jag tyckte den första kilometern kändes ovanligt jjobbig, men när Julian påpekade att hastigheten var 0,5km/h högre än vanligt tänkte jag att jag ändå skullr utmana mig själv och se om jag klarade det. det gjorde jag inte. Efter 3km fick jag stanna och vila och den slutliga tiden blev 18:48.

Två veckor senare, i måndags, startade jag återigen i 12,3km/h, men höjde tempot efter bara 1,5km och var för första gången någonsin under 14min efter 3km, 13:50. Sluttiden blev också rekordartad, som ni ser ovan.

Det tycks alltså som att jag är lite segstartad och böhöver starta i ett lite lägre tempo, för att sedan kunna höja ganska mycket efter någon kilometer. Hellre det än att börja i ett högre tempo redan från början och sedan hålla jämn fart rakt igenom, högre till en början, men lägre mot slutet jämfört med om jag startatrlägre och därefter höjer.

Det sitter nästan enbart mentalt, men bara det funkar för mig så är det ju bra och detta tycks ju fungera bra, så vi kör vidare på det.

Nästa mål blir 17:30 på 4km, eller att nå mitt gamla mål jag hade, 22min på 5km. Det tror jag faktiskt att jag kan ta redan nu, så kanske ska testa det nästa gång...

Sverige klara för paralympics!

Publicerad 2015-05-17 11:40:04 i Landslagsuppdrag,

Grabbarna gjorde det, efter att ha besegrat Turkiet med 2-0 i bronsmatchen är vi nu klara för paralympics i Rio nästa år och Sverige är tillbaka!

Turneringen inleddes, som ni såg i förra inlägget, bra, med segrar mot Tyskland, 6-3, och Egypten, 12-3. Det följdes upp av stabila och mycket imponerande 8-0 mot Spanien. Sedan kom det lite grus i maskineriet när Tjeckien vann klart med 11-3, vilket följdes upp av förlust mot just Turkiet med 3-2 och också lite överraskande värdnationen Sydkorea med 11-9, för att avsluta gruppspelet med knock mot Mexico, 11-1.

Det innebar en tredjeplats i gruppen och kvartsfinal mot tvåan i andra gruppen, Iran.
Det blev en enkel match och vi vann med klara 9-2.

Då väntade semifinal mot kina och där blev det klar förlust med 8-1.

Än fanns det dock chanser kvar. De tre medaljörerna för turneringen skulle som bekant ta en plats till Rio, så seger mot Turkiet i bronsmatchen och paralympicsbiljetten skulle vara i hamn. Hur det gick ser ni ju ovan...

Trots att jag själv inte blev uttagen till turneringen känner jag en enorm glädje just nu. Vi, Sverige, har haft det tufft och motigt enda sedan EM i Assens, Danmark, 2011, då vi också säkrade paralympicsbiljetten till London. Väl i London blev det platt fall och EM 2013 i Turkiet blev en stor flopp. Vi slutade sist i gruppen och åkte ur A-EM. Det har bl.a. inneburit en betydligt tightare budget sedan dess och vi har fått strukturera om läger och andra aktiviteter för att kunna få ut max av dem ändå. Det räckte för att under B-EM i Ungern i höstas sluta tvåa och på nytt ta oss upp i A-EM, vilket också kvalificerade oss till A-EM i Litauen nu i sommar, där vi skulle fixa paralympicsbiljeten. När Algeriet sedan drog sig ur IBSA World games nu fick vi dock, i kraft av förstareserv, en gratisplats in i turneringen och den chansen förvaltade vi på bästa möjliga sätt.

Paralympicsbiljetten är säkrad och nu kan vi spela EM om en dryg månad utan samma extrema press som vi hade haft på oss annars!

Spelschemat för IBSA world games 2015

Publicerad 2015-05-11 16:57:00 i Landslagsuppdrag,

Just i detta nu befinner sig mina lagkamrater i Sydkorea och Seoul. Här nedan ser ni spelschemat för turneringen, översatt och klart till svensk tid:

11 maj 03:00 Sverige - tyskland 6-3
11 maj 10:00 Sverige - Egypten 12-3
12 maj 09:00 Sverige - Spanien
13 maj 07:00 Sverige - Tjeckien
14 maj 06:00 Sverige - Turkiet
15 maj 02:00 Sverige - Sydkorea
15 maj 10:00 Sverige - Mexico

Som ni ser har vi redan spelat två matcher och det har börjat bra. Nu hoppas vi på att det fortsätter i samma stil, när tuffare motstånd står på schemat. I synnerhet Tjeckien och turkiet kommer bli stentuffa värdemätare, men även Spanien lär bli en tuff batalj.

Tävlingarna sänds live på ibsawg2015seoul.com och på Facebook kan ni följa händelserna genom hashtagsen #RoadToRio och #GoSweden.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: