goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

Mental kamp

Publicerad 2015-10-26 16:48:32 i Träning,

Som jag skrev i förra inlägget så gick inte löptestet förra helgen jättebra för min del, men efter helgen slog jag till med 23:40 under tisdagen. Ett pass där benen bara gick, där adrenalinet sprutade mot slutet och där jag bara tryckte lite extra och det gick hela vägen.

Idag var det raka motsatsen. Ett riktigt tungt pass, helt utan energi och där det verkligen blev en mental kamp för att klara hela distansen utan att stanna. första kilometen gick bra, andra var helt okej, men tredje och fjärde var riktigt jobbiga och jag var ytterst nära på att stanna flera gånger, men då tänkte jag på det där med att hata att förlora. Jag skulle fanimig inte förlora den där mentala kampen och det gjorde jag inte heller. Jag klarade hela sträckan och tiden blev 24:25. Klart sämre än i tisdags alltså, men med tanke på hur känsslan var så är jag ändå nöjd och framförallt är jag nöjd med att jag stod emot rennt mentalt och inte vek ner mig. det stärker psyket väldigt mycket. Tyvärr är det som med relationer och förtroende, det tar tid att bygga upp ett förtroende, men det kan raseras på en sekund. Samma sak här. Allt det jag nu har byggt upp under två-tre månade kan raseras om jag viker mig under ett pass och stannar. Därför är det så otroligt viktigt att inte ge med sig, för det kommer kännas så mycket bättre efteråt. I synnerhet för mig, för ni som har hängt med här ett tag nu vet vilka problem jag har haft just med löpningen, så att det går bra nu känns väldigt bra!

Ikväll blir det ett nytt mentalt test. Det är nämligen bara jag som kan träna, så lagträningen blir istället ett offenssivt nötningspass. att åka 20-25min med bil för att skjuta några skott i en övergiven idrottshall och sedan åka hem igen är inte jätteroligt, men det är då jag verkligen måste påminna mig själv på ett aktivt sätt om varför jag tränar som jag gör och varför även de här passen är av största vikt, för annars är det såå lätt att bara strunta i det och stanna hemma istället.

Tung lägrrhelg...

Publicerad 2015-10-20 21:38:24 i Landslagsuppdrag,

Det var en ganska tung helg för min del i helgen, när det vankades landslagsläger nere i Malmö. Det var definitivt inget av mina bättre läger och det började redan direkt på lördagen, då vi hade ett konditionstest på 5km. Tidigare under veckan hade jag satt rekord för den här sesjoren löpning med 23:44. Mitt pers ligger på 22:49, men det var 1,5 år sedan och på 1,5 år händer det mycket i kroppen. Jag har ökat en del i muskelmassa och blivit ganska mycket tyngre, vilket så klart påverkar tiderna.

De senaste månaderna har jag haft svårt att ens överbrygga den mentala biten i att springa 5km och när jag gick upp till 5km istället för 4km låg jag på tider runt 26min, för att ens klara av hela sträckan utan att stanna. Det hindret är undanröjt nu och tidigare under veckan blev det som sagt rekord med 23:44. När vi sedan körde löptestet under helgen gick det inte alls lika bra. Det fanns inget att ta av i benen och jag var jättetrött. Tiden blev 25:02, över minuten långsamare än tidigare under veckan, så det är jag definitivt inte nöjd med...

...Bättre blev det inte heller senare när vi spelade miniturnering med tre lag, där jag fortfarande kände mig tung i benen och där jag släppte in alldeles för många billiga mål. Det var någon boll som gick mellan smalbenen, teknikslarv, några bollar som jag styrde snett bakåt, över mina backar, någon boll jag var långsam på osv. Helt enkelt för billiga mål, bollar som jag bara ska ta, så det är jag inte heller nöjd med.

Söndagens spel gick något bättre, men jag kände fortfarande att jag inte nådde upp till min normala kapacitet. Det var fortsatt för många billiga mål jag släppte in och jag blev frustrerad på mig själv för att det som sagt är bollar jag borde ta, bollar jag ska ta.

Helgen avslutades dock med ett riktigt bra offensivt nötningspass, där jag verkligen fick konkret på vad jag ska tänka på i mina skott. Jättebra och jag tror det kan underlätta massor för den offensiva nötningsträningen här på hemmaplan, där jag inte alls får den feedback jag egentligen behöver och där jag tidigare har fått tolka och göra ungefär som jag tror att det ska vara och som jag har fått det beskrivet för mig, men nu tror och hoppas jag att jag äntligen är på rätt väg när det gäller mina skott.

Efter helgen blev det ett goalballpass med fokus just på den offensiva biten igår och ett löppass idag, där det återigen gick mycket bättre än i helgen och där jag putsade rekordet ytterligare, 23:40. Observera dock att det inte var en putsning av mitt pers. Pers och rekord ska hållas isär här. Pers är det bästa jag någonsin har gjort, rekord är det bästa under den här sesjoren löpning, utan att räkna med de tider jag hade för typ 1,5 år sedan.

Inför Stockholm international paragames 2015

Publicerad 2015-10-12 16:26:11 i Tävling,

31/10-1/11 avgörs årets upplaga av Stockholm international paragames och precis som vanligt under de senaste åren är det Brännkyrkahallen som är platsen.

Från början var tanken att vi i Linköpings HIF skulle ställa upp med ett eget elitlag, men då tävlingen var full och det inte gick att anmäla fler lag blev det inte så.

Jag kommer nu istället att spela med FSBU Göteborgs elitlag, tillsammans med David Lara Levén, Nils Posse, Olof Rydberg och Oliver Sauklint Falk.

Övriga laget fick överta FSBU Göteborgs plats i den öppna klassen, då de inte fick ihop tillräckligt med spelare dit.

Laget kommer då bestå av Jennifer Flisborg, Albin Correia, Tobias Eriksson och Lisa Ly från Göteborg.

Det blir alltså ett litet sammarbete mellan Linköping och Göteborg under tävlingen. Jag går till Göteborg och lisa går till Linköping.

Spelschemat för helgen ser ut som följer för båda lagen:

Lördag

Elit: 08:30 - FsBU - FIFH Malmö
Open: 10:10 - Linköpings HIF - VFL Blau weiss
Elit: 12:00 - FSBU - Denmark
Open: 13:40 - Linköpings HIF - IFAS
Elit: 15:30 - RGC Hansa - FSBU
Open: 17:10 - Hammarby IF - Linköpings HIF

Söndag

Open: 08:00 - Linköpings HIF - FIFH Malmö
Elit: 08:50 - Finland - FSBU
Open: 11:30 - Brukarhusets IF - linköpings HIF
Elit: 13:10 - IFAS - FSBU

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: