goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

Tung lägrrhelg...

Publicerad 2015-10-20 21:38:24 i Landslagsuppdrag,

Det var en ganska tung helg för min del i helgen, när det vankades landslagsläger nere i Malmö. Det var definitivt inget av mina bättre läger och det började redan direkt på lördagen, då vi hade ett konditionstest på 5km. Tidigare under veckan hade jag satt rekord för den här sesjoren löpning med 23:44. Mitt pers ligger på 22:49, men det var 1,5 år sedan och på 1,5 år händer det mycket i kroppen. Jag har ökat en del i muskelmassa och blivit ganska mycket tyngre, vilket så klart påverkar tiderna.

De senaste månaderna har jag haft svårt att ens överbrygga den mentala biten i att springa 5km och när jag gick upp till 5km istället för 4km låg jag på tider runt 26min, för att ens klara av hela sträckan utan att stanna. Det hindret är undanröjt nu och tidigare under veckan blev det som sagt rekord med 23:44. När vi sedan körde löptestet under helgen gick det inte alls lika bra. Det fanns inget att ta av i benen och jag var jättetrött. Tiden blev 25:02, över minuten långsamare än tidigare under veckan, så det är jag definitivt inte nöjd med...

...Bättre blev det inte heller senare när vi spelade miniturnering med tre lag, där jag fortfarande kände mig tung i benen och där jag släppte in alldeles för många billiga mål. Det var någon boll som gick mellan smalbenen, teknikslarv, några bollar som jag styrde snett bakåt, över mina backar, någon boll jag var långsam på osv. Helt enkelt för billiga mål, bollar som jag bara ska ta, så det är jag inte heller nöjd med.

Söndagens spel gick något bättre, men jag kände fortfarande att jag inte nådde upp till min normala kapacitet. Det var fortsatt för många billiga mål jag släppte in och jag blev frustrerad på mig själv för att det som sagt är bollar jag borde ta, bollar jag ska ta.

Helgen avslutades dock med ett riktigt bra offensivt nötningspass, där jag verkligen fick konkret på vad jag ska tänka på i mina skott. Jättebra och jag tror det kan underlätta massor för den offensiva nötningsträningen här på hemmaplan, där jag inte alls får den feedback jag egentligen behöver och där jag tidigare har fått tolka och göra ungefär som jag tror att det ska vara och som jag har fått det beskrivet för mig, men nu tror och hoppas jag att jag äntligen är på rätt väg när det gäller mina skott.

Efter helgen blev det ett goalballpass med fokus just på den offensiva biten igår och ett löppass idag, där det återigen gick mycket bättre än i helgen och där jag putsade rekordet ytterligare, 23:40. Observera dock att det inte var en putsning av mitt pers. Pers och rekord ska hållas isär här. Pers är det bästa jag någonsin har gjort, rekord är det bästa under den här sesjoren löpning, utan att räkna med de tider jag hade för typ 1,5 år sedan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: