goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

Next up, SM 2015!

Publicerad 2015-09-24 20:43:11 i Tävling,

Till helgen rullar vi återigen ner mot göteborg, den här gången för de svenska mästerskapen i goalball 2015. Linköpings HIF ställer upp i herrklassen och spelschemat ser ut enligt följande:

Lördag

09:00 - Linköpings HIF - IFAS
12:20 - FSBU - Linköpings HIF
17:40 - FIFH Malmö - Linköpings HIF

söndag

09:00 semifinal - 1:an - 4:an
10:00 semifinal - 2:an - 3:an
12:00 bronsmatch - Förlorare semi 1 - Förlorare semi 2
13:00 final - Vinnare semi 1 - Vinnare semi 2

Vi ställer upp med följande lag:
#3 tobias Eriksson
#5 Johan Pettersson
#6 Albin Correia
Coach: linda Morberg/Jennifer Flisborg

Claudio Quitral skulle ha spelat med oss, men han tvingas avstå p.g.a. nackspärr och ont i ett ben, så vi får klara oss med tre spelare och det blir därmed ett rent Linköpingslag. Att Claudio inte är med är givetvis en försvagning av laget och det blir en rejäl utmaning att klara helgens betydligt tuffare matcher mot vad de flesta av oss är vana vid enbart på tre spelare, men det är bara att bita ihop och göra vårt absolut bästa.

Har du inget bättre för dig och befinner dig i närheten av Kviberg, Göteborg, i helgen, kom förbi och se svensk goalballelit göra upp om medaljerna!

Redogörelse av helgen

Publicerad 2015-09-21 22:36:34 i Landslagsuppdrag,

I helgen var det då dags för "utmanarläger" med landslaget. Det var jag, Nisse, David och Dzenan, alltså de yngre från A-landslaget, + alla från juniorlandslaget, som var i Colorado och tog VM-silver i somras. Lägret var dels en aktivitet för att se hur vi står oss mot varandra och dels för att de yngre skulle få en inblick i vad som krävs för att nå den nivå vi ligger på och för att nå ännu längre än det, + att det är vi som är svensk goalballs framtid efter Rio nästa år, då det kan vara så att flera av de äldre spelarna i landslaget lägger skorna på hyllan.

Det var hursonhelst en bra helg tycker jag. Mycket matchspel, miniturneringar och annat, men även en del defensiv och offensiv nötning, där den defensiva nötningen gick riktigt bra tycker jag, jag fick ett litet kvitto på att det jag har nött på här hemma har gett resultat, för det är ju den defensiva nötningen som jag har lagt mest energi och fokus på, men där den offensiva nötningen väl lite mer gjorde mig konfunderad på nytt och där jag fick ännu mer att fundera och slipa på.

Har man nött in någonting felaktigt under flera år är det svårt att få bort det sedan. Som i mitt fall. Jag har alltid skjutit med armen, men för att få så mycket kraft som möjligt i skottet och samtidigt spara så mycket energi som möjligt kommer all kraft från ben och bål. Armen ska egentligen bara hänga med och komma av sig själv. Det gör den inte hos mig och för att få bort det är det nötning, nötning och åter nötning som gäller och då givetvis att nöta rätt detaljer. Flertalet gånger har vi försökt bryta ner mitt skott och börja om från början, men det har ändå inte gått, så nu gör vi ännu ett försök, så får vi se var det landar...

Jag kommer aldrig bli en skytt av rang på elitnivå och det är inte heller min ambition, det är defensivt jag ska vara en klippa och det är där mitt huvudsakliga fokus ligger, men det är ändå viktigt att jag kan skjuta ett vanligt skott.

Spelmässigt kändes det och såg det bra ut. Några smådetaljer är det att slipa på, där det största väl var min förflyttning i sidled, där jag flyttar lite för lite, men efter att ha justerat det blev bollmötet betydligt bättre, eftersom jag då inte behöver gå lika långt i sidled och möta bollen i sidled, vilket jag gör ibland. Bollen studsar då istället framåt, om den studsar alls, men jag vill fortfarande gärna gå för långt i sidled, vilket jag ju inte behöver när jag flyttar längre, men det är också en nötningsfråga.

Så framtiden ser ljus ut och näst på tur står SM nu i helgen, också det i Göteborg. Det blir alltså tredje gången i september som jag är i Göteborg. så, har du inget för dig i helgen och befinner dig i närheten, kom ut till Kviberg och titta på Sverigeeliten i goalball.

Utmanarläger med landslaget

Publicerad 2015-09-16 22:51:48 i Träning,

I helgen är det dags för utmanarläger med landslaget i Göteborg. Det är jag, Nils Posse, David Lara Levén och Dzenan Ajdinovic från A-landslaget som ska spela med och mot det svenska ungdomslandslaget, som bl.a. var i USA och tog et VM-silver i somras.

Aktiviteten görs för att stämma av litegrann hur vi "yngre" i A-landslaget, men även ungdomsspelarna, som ju är svensk goalballs framtid, ligger till, hur vi står oss mot varandra och inte minst att för de yngre killarna se och lära vad som krävs för att nå den nivå vi ligger på och strävar efter, inte bara när det gäller rent goalballspel, utan även allt runtomkring.

Känslan inför helgen är god, inte minst efter dagens riktigt bra styrkepass, där jag lovade mig själv att öka varje set med två reps i varje övning, precis som jag gjorde i Styrka 1 förra veckan. då gick det bra och det gjorde det idag med. Det gäller hela tiden att ha fart i övningarna, att göra dem explosivt, och det tycker jag att jag lyckades med, trots fler reps.

Ännu bättre var dock kvällens defensiva nötningspass, där jag först tog 37/40 skott och därefter 32/40, alltså totalt 69/80 skott, 86,2%. Det är högre än mitt genomsnitt, så jag är riktigt nöjd med passet. Jag kunde hålla fokus hela vägen, vilket jag har haft lite svårt med under vissa pass, där jag har tagit kanske 10/10 skott, men på de nästkommande 10 har jag missat 4, men några sådana tendenser fanns inte idag.

Imorgon ska det springas intervaller och sedan är det lagträning på kvällen, varefter det blir en vilodag innan helgens trip till göteborg...

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: