goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

Guldet är hemma!

Publicerad 2016-09-30 13:35:58 i Tävling,

I helgen som var spelades tredje omgången av Sverigeserien 2016.

Innan helgen ledde vi serien, elva poäng före tvåan FIFH Malmö.

Efter fem vinster och en förlust i helgen leder vi nu serien nitton poäng före tvåan.

Med en omgång, sex matcher, arton poäng, kvar att spela om är det alltså redan nu klart att vi vinner Sverigeserien för första gången någonsin!!!

Vi inledde helgen minst sagt darrigt mot FSBU från Göteborg.
FSBU har Olof, som har börjat skjuta riktigt, riktigt bra, bäst i serien skulle jag säga, plus att vi spelade i deras hemmahall som de tränar i tillsammans varje vecka. Det innebär att de kan precis hur golvet är, hur mycket/lite man ska ta i för olika skott osv. samtidigt som det för min del var första gången jag spelade med Boris. Faktum var att det var första gången jag spelade på breddnivå på ganska exakt ett år. Annars har det varit elit för hela slanten under det senaste året.

Matchen vann hursomhelst FSBU med 9-6. Jag släppte in tre mål, en straff, en stolpe när jag var vänsterback och en boll som studsade över mina knän och in i mål. Rent slarv med andra ord och jag var inte helt nöjd efter matchen.

Det blev som sagt dock helgens enda förlust, för sedan studsade vi tillbaka och knockade Bruham med 10-0, slog FIFH Malmö med 6-4, IFAS med 7-6, FIFH Malmö igen med 9-4 och slutligen IFAS igen med 6-5.

Flera jämna matcher alltså, men då fick alla våra spelare träna på att spela under press och vi klarade av det. Det hade vi inte gjort för några år sedan kan jag nästan garantera. I synnerhet inte i sista matchen mot IFAS, för där hade vi 5-2, men tappade till 5-5. Då hade vi vikt ner oss för några år sedan. Det gör vi inte längre, så även på den psykiska och mentala delen har hela laget gått frarmåt och det finns ett helt annat självförtroende än vad det gjorde för några år sedan. För fem-sex år sedan var det vi som blev knockade med 10-0, nu är det vi som knockar motståndarna med 10-0, så någonting rätt måste vi ju göra och jag tror att en stor del i det är all defensiv nötning, som jag har tagit med mig från landslaget och appliserat på hemmaträningarna också. Det är inte världens roligaste träning, men jävlar så nyttigt och givande det är!

Så, för första gången någonsin går guldet i Sverigeserien alltså till Linköping!
Jag var med och spelade den här omgången och har givetvis varit med och bidragit jag med, men Albin, Linda och Boris har varit med på alla tre omgångarna och Tobbe, Jonas, som har slutat nu, och Jennifer har varit med på två omgångar.

Det känns så bra att äntligen, efter alla års slit, ha börjat vinna litegrann, först enstaka matcher, men nu även turneringar och serier. Linköping har till slut etablerat sig i breddtoppen i Sverige. Resan dit har varit långt ifrån spikrak, vi blev knockade i nästan varje match under tre års tid, förlorade vi bara med 8-2 så var det grymt bra, vi hade en coach som inte kunde goalball alls, en ass. coach som varken kunde goalball eller hade något fokus eller blick för vad som skulle göras och varför. Kort sagt var det mer eller mindre en lekskola på våra träningar, fastän att vi trodde att vi tränade och gjorde rätt. Såhär med facit i hand ser jag tydligt att vi gjorde allt annat än rätt. 2011 blev lite av en nystart för laget, Linda kom in och tog över och började om med allt from scratch. Därifrån har vi sedan tagit oss upp, pinnhål för pinnhål, nu står vi som segrare av Sverigeserien 2016 och jag är faktiskt stolt över att en gång i tiden, för nio år sedan, ha varit med och startat upp det här laget. Grymt!

Träningsläger i england

Publicerad 2016-09-29 18:19:18 i Landslagsuppdrag,

örra helgen var utvecklingslandslaget i England för att sparra mot det engelska landslaget, som nu i helgen spelar B-EM.

England tog sig upp i B-EM nu i vintras, efter att ha slutat tvåa i C-EM i Malmö om jag inte missminner mig.

Laget bestod den här gången av mig själv, David Lara Levén, Olof Ryhberg, Oscar Widegren och Oscar Alverstedt.

Jag, David och Olof fick mest speltid under helgen och vi alla tycker att det var ett väldigt bra och givande läger, även för oss. Engelsmännen fick verkligen kämpa för att knäcka oss och inte ens då lyckades de alla gånger.

Vi spelade sex matcher under helgen, vann tre och förlorade tre, så det var ganska jämnt rent spelmässigt. Jag skulle nog t.o.m. säga att vår högstanivå är högre än deras, men lägstanivån är nog också lägre.

Att vi utmanar och slår ett lag i B-EM känns dock bra tycker jag. Det visar att vi är på rätt väg och om ett-två år, då kommer vi vara ännu bättre och då är jag också ganska säker på att även Olof kommer att spela i A-landslaget, precis som mig och David. Framtiden ser med andra ord lovande ut för svensk goalball på herrsidan tycker jag.

Inget elitidrottsstipemdium i år heller

Publicerad 2016-09-29 11:24:28 i Smått och gott,

Det var sjätte året i rad som jag sökte RF och Svenska spels elitidrottsstipenndium och sjätte året i rad som jag inte fick det tilldelade stipenndiumet på 50 000kr, vilket har till syfte att underlätta en elitsatsning kombinerat med studier på eftergymnasial nivå.

Såhär såg sökandestatistiken ut i år:

Totalt 75 stipendiater från 40 olika specialidrottsförbund
45 av stipendiaterna är kvinnor (60 procent) och 30 är män (40 procent)
Av de 75 förslagna stipendiater studerar 63 program på Universitetet/Högskola, några exempel på utbildningar är jurist, läkare, socionom, lärare och ingenjör
Antalet sökande var 399 idrottare från 55 olika specialidrottsförbund
Av de 399 sökande var 214 kvinnor (54 procent) och 185 män (46 procent).

Ett sådant här stipenndium hade underlättat väldigt, väldigt mycket i min vardag, men jag har troligen för låga meriter jämfört med många av de andra sökandena, + att jag inte har läst/läser något program, vilket, som synes ovan, de flesta av stipendiaterna gör.

Majoriteten av de sökande får klara sig utan det extra ekonomiska bidraget och det är sannerligen inte lätt att få det att gå ihop kan jag säga. Det är tur att sambon har jobb, annars hade jag nog fått bo hemma hos mamma och pappa. För de pengar jag får in varje månad på halvtidsstudier, de räcker ingenstans i dagens bostadssamhälle.

Skönt att studierna förhoppningsvis snart är över och att jag då kan få ett jobb parallellt med elitsatsningen istället. då får jag åtminstone in mer pengar än vad jag får i nuläget.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: