goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

Äntligen!

Publicerad 2015-05-27 23:44:57 i Träning,

I måndags sprang jag äntligen 4km på under 18 minuter!

Det är ett mål jag har haft länge nu, men inte riktigt nått upp till. Vissa gånger har det varit närmre än andra, men 18:15 var mitt pers innan i måndags. då slog jag dock till och stannade på 17:57!

Den där psykiska och mentala gränsen när det gäller just löpning brottas jag dock fortfarande med. Två veckor innan detta råkade Julian höja hastigheten 0,5km/h högre än vi brukar ha det. Istället för 12,3km/h startade jag i 12,7km/h. Jag tyckte den första kilometern kändes ovanligt jjobbig, men när Julian påpekade att hastigheten var 0,5km/h högre än vanligt tänkte jag att jag ändå skullr utmana mig själv och se om jag klarade det. det gjorde jag inte. Efter 3km fick jag stanna och vila och den slutliga tiden blev 18:48.

Två veckor senare, i måndags, startade jag återigen i 12,3km/h, men höjde tempot efter bara 1,5km och var för första gången någonsin under 14min efter 3km, 13:50. Sluttiden blev också rekordartad, som ni ser ovan.

Det tycks alltså som att jag är lite segstartad och böhöver starta i ett lite lägre tempo, för att sedan kunna höja ganska mycket efter någon kilometer. Hellre det än att börja i ett högre tempo redan från början och sedan hålla jämn fart rakt igenom, högre till en början, men lägre mot slutet jämfört med om jag startatrlägre och därefter höjer.

Det sitter nästan enbart mentalt, men bara det funkar för mig så är det ju bra och detta tycks ju fungera bra, så vi kör vidare på det.

Nästa mål blir 17:30 på 4km, eller att nå mitt gamla mål jag hade, 22min på 5km. Det tror jag faktiskt att jag kan ta redan nu, så kanske ska testa det nästa gång...

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: