goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

Gruppspelet i Rio

Publicerad 2016-09-14 16:32:29 i Smått och gott,

Idag spelas samtliga kvartsfinaler borta i rio. Sverige möter Turkiet kl. 02:00 inatt. Detta efter att man föll i premiären mot Brasilien med 6-9, efter att ha legat under med 1-5 i halvtid och sedan varit nära på att ta ikapp det, 5-7 som närmst och var ytterst nära 6-7 på straff, men det dömdes long ball där och istället gjorde Brasilien 5-8 på den efterföljande straffen. Efter den förlusten slog man dock Algeriet med 12-6, Tyskland med 9-5 och Kanada med 6-3. Det gjorde att laget slutade tvåa i gruppen, just bakom Brasilien och Turkiet slutade således trea i andra gruppen.

Här nedan har ni samtliga resultat.

Grupp A

Brasilien - Sverige 9-6
Algeriet - Tyskland 0-10
Kanada - Brasilien 3-11
Sverige - Algeriet 12-6
Tyskland - Kanada 5-7
Brasilien - Algeriet 12-2
Sverige - Tyskland 9-5
Algeriet - Kanada 17-13
Tyskland - Brasilien 4-10
Kanada - Sverige 3-6

Grupp B

Finland - Litauen 6-13
USA - Kina 5-2
Turkiet - Finland 8-5
Litauen - USA 8-7
Kina - turkiet 10-3
Finland - USA 2-6
Litauen - Kina 9-6
USA - Turkiet 3-6
Kina - Finland 7-11
Turkiet - Litauen 3-5

Tabellerna skrevs då såhär.

Grupp A

1, Brasilien 12p +27
2, Sverige 9p +10
3, Tyskland 3p -2
4, Kanada 3p -13
5, Algeriet 3p -22

Grupp B

1, Litauen 12p +13
2, USA 6p +3
3, Turkiet 6p -3
4, Kina 3p -3
5, Finland 3p -10

Sverige hade som mål att ta sig till kvartsfinal och det fixade man. Algeriet missar kvartsfinal i Grupp A. I Grupp B, aka "Dödens grupp" med de regerande paralympiska mästarna, Finland, de regerande europamästarna, Turkiet, de regerande panamerikanska mästarna, USA, de regerande asiatiska mästarna, kina, och världstrean, Litauen. Wow, vilken grupp! Finland är det som inte hade marginalerna med sig den här gången och missar kvartsfinal. Det var dock nära. Sista matchen mot Kina hade man 10-2 i halvtid och om jag räknar rätt så hade man gått förbi Kina med bättre målskillnad om man hade vunnit med 8 mål. Nu gjorde man inte det. Kina åt sig in i matchen i andra halvlek och segerdiferansen blev till slut bara 4 mål och det räckte inte för finnarna.

Kort sagt kan man väl säga att Brasilien och Litauen imponerar oerhört och i kvartsfinalerna är de givetvis stora favoriter i sina resp. matcher. Kvartsfinalerna spelas enligt följande:

Brasilien - Kina
Sverige - Turkiet
USA - Tyskland
Litauen - Kanada

Brasilien är som sagt stora favoriter mot Kina, men Kina är alltid Kina och man vann guld på hemmaplan för åtta år sedan, men man har halkat ner en bit på världsrankingen sedan dess.

litauen lär slå Kanada. allt annat är en ordentlig skräll känner jag.

USA bör också slå Tyskland, men lite får man nog kämpa för det, det tror jag.

Sverige har nog goda chanser mot Turkiet, men det kommer bli stentufft där ute, för matcherna lagen emellan har varit väldigt jämna det senaste året. Det var ju just Turkiet som Sverige slog i bronsmatchen i Sydkorea förra året, 2-0, just den segern som gör att man nu står här. Man slog också turkarna nu senast på Men intercup i somras, men Turkiet vann kvartsfinalen på EM förra sommaren, så det är oerhört svårt att tippa utgången av den matchen, men utan att jinksa så sätter jag ändå Sverige som segrare där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: