goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

Höstsäsongen är igång

Publicerad 2016-09-03 20:13:58 i Träning,

Medan killarna förbereder sig för premiären mot Brasilien i Rio så har vi här hemma kickat igång höstsäsongen.

Det gjorde vi i måndags med goalballidioten, där jag faktiskt presterade bättre än vad jag gjorde i maj, när vi körde den senast.

Det är lite förvånande med tanke på att konditionsträningen inte har gått särskilt bra och inte varit särskilt kontinuerlig nu i sommar. Ändå presterade jag alltså bättre nu än i maj, vilket var en positiv överraskning, för det hade jag inte räknat med.

Vi hade även en hel del teorigenomgång av ett nytt försvarssystem som vi ska testa. Nytt är det egentligen inte, men i vårt klubblag är det nytt och går i stort ut på att backarna gör större förflyttningar än tidigare, för att skära av vinklar och backa upp centern mer. I goalball släpper de flesta lagen, inkl. vi, flest mål på tvåor och fyror och för att minimera de målen flyttar backarna här lite mer, samtidigt som de täcker upp bakom centern mer än tidigare och därmed också stänger luckorna på tvåor och fyror. Nackdelen är att man öppnar stolparna mer, men det är en kalkulerad risk, för det är betydligt svårare att skjuta en perfekt rak etta eller femma än att skjuta en tvåa eller fyra. Man kanske släpper in någon stolpe då och då, men säg att det är ett mål, men i gengäld räddar man fyra mål på tvåor och fyror. Då har man ändå tjänat på det här nya systemet.

Det kommer ta ett tag innan det här sätter sig och det är viktigt att alla tre spelarna drar åt samma håll, litar på varandra och gör likartade förflyttningar för att det ska fungera, men det ska bli intressant att testa det i Göteborg, där första tävlingen för hösten kommer att hållas om tre veckor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: