goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

Sportis camp i Mjölby

Publicerad 2017-06-30 21:27:34 i Smått och gott,

Förra veckan var det återigen dags för Sportis camp i Mjölby, där barn i mellanstadieåldern får prova på och testa massa olika idrotter under fyra dagar, däribland goalball.

Det var femte året i rad som vi var på platts och precis som tidigare år uppskattas det enormt mycket av barnen. Flera av dem säger t.o.m. att det är en av höjdpunkterna på hela veckan. De får prova något anorlunda jämfört med vad de är vana vid, de får använda sinnena på andra sätt än vad de är vana vid, de fascineras och har väldigt kloka tankar och funderingar efteråt.

Jag och Julian jobbar dessutom väldigt bra i team.
Vi jobbar ju även till vardags, så det kommer kanske lite av sig själv, eftersom att vi känner varandra så bra, men jag brukar inleda med att välkomna alla, berätta vad vi heter och fråga om någon har spelat eller hört talas om goalball tidigare. Numera är det ganska många som har det och många av barnen har varit med tidigare år av Sportis camp. Jag drar sedan igenom en kortare introduktion av sporten, går igenom väldigt basic vad de kommer att göra och hur det går till, med lite stöd av Julian, som visar linjerna etc.

Sedan är det Julian som har huvudfokuset medan barnen spelar. Han dömer och brukar ta hjälp av barn och ledare som inte spelar och låta dem agera bollkallar.

Beroende på hur många barn det är spelar vi fyra eller sex matcher och så avslutar vi med en frågestund på ca. 5-10 minuter, där barnen får fråga precis vad de vill om både goalball och om hur det är att leva med en synnedsättning. Vissa frågor är väldigt inteligent stälda, andra mer basicfrågor, men frågor finns det alltid och vissa grupper hade nog kunnat sitta och prata bra mycket längre än 5-10 minuter.

Det var hursomhelst en väldigt bra, väl arangerad och rolig vecka även i år och vi får återigen tacka SISU och Östergötlands idrottsförbund för att vi återigen fick chansen att vara med. Vi tycker det är himla roligt och framförallt så uppskattar barnen det väldigt mycket!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: