goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

SM i goalball 2019

Publicerad 2019-11-17 20:00:47 i Tävling,

För tre veckor sedan var det tävlingsdags igen. Det var dags för de svenska mästerskapen i goalball 2019.

I år var det goalballkomitén som stod som arrangörer för mästerskapet och spelplatsen var Liljeborgsskolans idrottshall i Trelleborg.

Mästerskapet avgjordes i ett gruppspel med dubbla möten och en efterföljande final mellan lag 1 och lag 2 från gruppspelet.

Linköping har bekymmer med att få ihop spelare som kan spela på den här nivån, dels har vi knappt någon som ser 10% eller mindre, vilket är gränsen för att få spela mästerskap, dels har vi knappt några spelare som kan hävda sig på den här nivån. Därför gjorde vi en övergångsanmälan till förbundet för min del, från Linköping till Göteborg, precis som vi gjorde inför SM 2016, då jag också spelade för Göteborg, när Linköping inte fick ihop något lag.

Laget bestod nu av följande spelare:

#1 Felix Roswall
#3 Johan Pettersson
#4 Muhamed Ibraheimi
#5 Oscar Alverstedt
#9 Olof Ryhberg
Coach: Arvid Ryhberg

Vi ställdes mot de regerande svenska mästarna IFAS Stockholm och de mässta mästarna FIFH Malmö under gruppspelet.

Tyvärr blev det förlust i samtliga matcher och en tredjeplats i mästerskapet, men bitvis fanns det ändå väldigt mycket positivt att ta med. Egentligen var det bara första matchen mot IFAS som inte var bra. Där var vi inte alls med från start och blev till slut knockade med 16-6 när det bara återstod några sekunder av matchen.

Andra mötet med IFAS var mycket, mycket bättre. Där hade vi faktiskt ledningen med 3-0 efter drygt 8 minuters spel och ledde även i halvtid, då med 3-2. Sedan rann det iväg i andra halvlek och IFAS vann till slut komfortabelt med 12-7. Fem av de målen vi släppte in i andra halvlek var dock på straff och under de sista minuterna tappade vi några "billiga" mål, så resultatet speglade inte riktigt matchens helhet, för jag tycker trots allt att vi gjorde en bra match. Personligen var nog första halvleken där bland det bättre jag någonsin har spelat. Allt klaffade perfekt, jag var tät som center, limmade bollarna och spelade med självförtroende. Det kändes helt enkelt ruskigt bra!

Finalen vann till slut FIFH Malmö med 5-4. Det var en väldigt jämn och rolig final att bevittna från läktaren och jag riktar ett stort grattis till Malmö, som då återigen kan titulera sig svwenska mästare i goalball!

För egen del var det här mitt nionde SM och jag väntar fortfarande på min första SM-medalj. såhär har det sett ut genom åren för min del:

2010 i Eskilstuna: Linköpings första SM och där slutade vi fyra av fyra lag, efter att ha blivit knockade i samtliga matcher.

2011 i Enköping: Linköpings andra SM och där slutade vi fyra av fyra lag, vi blev knockade i alla matcher utom en och det var gruppspelsmatchen mot Brukarhusets IF. Sedan blev vi knockade av just Brukarhusets IF i bronsmatchen också.

2012 i Norrköping: Linköpings tredje SM, nästan på hemmaplan, och där slutade vi fyra av fyra lag, efter en tight bronsmatchförlust mot Brukarhusets IF.

2013 i Malmö: Linköpings fjärde SM och där slutade vi trea av tre lag och hade inte mycket att säga till om jämt mot IFAS och Malmö. Tror vi blev knockade i alla matcher om jag minns rätt.

2014 i Jönköping: Linköpings femte SM och där slutade vi fyra av fyra lag, när Göteborg debuterade och tog hem bronset.

2015 i Göteborg: Linköpings sjätte SM och där slutade vi fyra av fyra lag, efter att bara haft tre spelare och en spelare skadat sig redan i första matchen, varför Jennifer fick hoppa in och spela resten av helgen och vi därmed tvingades spela utom tävlan.

2016 i Malmö: Här spelade jag som sagt med Göteborg, men det blev en tredjeplats av tre lag och därmed alltså ingen medalj där heller.

2017 i Stockholm: Linköpings sjunde SM och där slutade vi fyra av fyra lag.

2018 i Linköping: SM på hemmaplan, men det slutade i stor besvikelse när vi till slut inte fick ihop något lag och tvingades spela helgen utom tävlan.

2019 i Trelleborg: Här spelade jag återigen med Göteborg och det bllev en tredjeplats av tre lag och alltså ingen medalj här heller.

Nästa år spelar jag alltså förhoppningsvis mitt tionde SM och nog tusan ska det äntligen bli en mästerskapsmedalj då!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: