goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

Riktigt stark laginsats i Göteborg!

Publicerad 2019-10-04 19:04:55 i Träning, Tävling,

Tre veckor efter Elitserien var det dags för tredje omgången av Sverigeserien 2019, den här gången i Göteborg och Pjäshallen.

Linköping har ju haft det blytungt under året. Christer Engman och Boris Samuelsson, som har spelat med oss tidigare år och i högsta grad bidragit till de tre raka totalsegrarna vi har tagit, spelar ju nu med Stockholmslagen och det har därför blivit lite av en nystart för oss. Spelare som knappt varit med tidigare har nu fått agera nyckelspelare, för att vi inte har några andra spelare att tillgå.

Vi har därför varit inställda på att det skulle bli ett tufft år och någon totalseger skulle det inte vara tal om.

Vi hade lyckats skrapa ihop 3 poäng på de två första omgångarnas tolv matcher och vi hade släppt in hela 132 mål, ett snitt på 11 mål bakåt/match, och gjort 60 mål, ett snitt på 5 mål framåt/match.

Snittresultatet på de två första omgångarna var alltså förlust med 5-11.

Det är inte bra. Inte bra alls.

Med tanke på förutsättningarna inför den här tredje omgången, hur få lagträningar vi hade haft, hade jag ärligt talat inte jättehöga förhoppningar inför helgen och den startade inte bra.

Jennifer och Albin hamnade nämligen på akuten halva natten mot lördagen, efter att Albin fått ett ganska ordentligt epilepsianfall precis när vi skulle gå av bussen i Göteborg. Jag och Broman, som aldrig hade varit ute i Kviberg tidigare, skulle därför försöka ta oss ut dit och hitta rätt på egen hand.

Det löste sig till slut, allt gick bra med Albin och de fick iaf ett par timmars sömn innan vi skulle upp för att äta en tidig frukost. Vi spelade nämligen dagens första match kl. 08:30.

Den spelade vi mot Hammarby/Brukarhuset och den startade riktigt bra. Vi släppte ett tidigt mål, men efter det spikade vi igen bakåt och gick till pausvila med 4-1 på tavlan.

I andra halvlek fick Hammarby/Brukarhuset bättre träff på sina studsar, samtidigt som vi kanske tappade lite fokus. Matchen slutade till slut 5-5, vilket också skulle bli helgens enda poängtapp.

Därefter följde nämligen vinst mot FIFH Malmö med 7-4, en riktigt stark vinst mot serieledande Göteborg med 10-6, en rejäl islossning mot IFAS, där vi vann med 15-8, knock av FIFH Malmö med 11-1 och så avslutade vi helgen med att slå IFAS igen, men nu bara med 11-8.

Vi gjorde alltså 59 mål på sex matcher.
det att jämföra med de 60 mål vi hade mäktat med på de inledande tolv matcherna.

Vi släppte in 32 mål på de här sex matcherna.
Det att jämföra med de 132 mål vi hade släppt in på de tolv inledande matcherna.

Som snitt hade vi här alltså 9,8 mål framåt/match och 5,3 mål bakåt/match.

Avrundar man det blev alltså snittresultatet här seger med 10-5.
Det att jämföra med de två inledande omgångarna, där snittresultatet alltså var förlust med 5-11.

det är alltså i stort sätt som natt och dag och jag är faktiskt väldigt positivt överaskad av lagets insats här!

Vi ställde alltså upp med följande lag:

#1 Jennifer Flisborg
#5 Johan Pettersson
#6 Albin Correia
#9 Christian Broman
Coacher: Jennifer Flisborg och Johan Pettersson

Vi hade alltså till att börja med ingen coach, utan jag och Jennifer fick försöka att coacha som spelare. Vi hade även väldigt få lagträningar i ryggen, Broman har bara tränat sedan i april och Albin har varit med på ytterst få träningar det senaste året. Med tanke på det så är jag mäkta imponerad av både Albins och Bromans insatser, särskilt Broman, som har tagit enorma steg framåt sedan Sverigeserien i här i Linköping tidigare i maj, det är jättekul att se!

För egen del gjorde jag förvisso några defensiva misstag under helgen, men jag gjorde även 28! mål framåt och det är nytt personligt rekord igen! I Linköping tidigare i maj gjorde jag 23 mål och det tror jag var första gången någonsin jag gjorde över 20 mål i en och samma tävling. Nu gjorde jag ännu fler än så och det var bara Rebekah Krebs och Hugo Axell som gjorde fler mål än mig under helgen, Rebekah med 32 och Hugo med 29.

Hugo leder också herrarnas skytteliga med 82 mål på arton matcher. Det ger alltså ett snitt på 27 mål/omgång. Jag har ett snitt på 26 mål/omgång, eftersom att jag bara har varit med på två omgångar och på de båda omgångarna gjort 51 mål.

Hade jag varit med i alla omgångar hade jag med andra ord i högsta grad varit med i kampen om att ta hem hela skytteligan och det mina damer och herrar, det har typ aldrig hänt tidigare!

Den enda skytteligan jag har vunnit genom alla år var den första tävlingen vi ställde upp i som lag, en ungdomsturnering i Göteborg 2008, där det bara var vi och två lag från Göteborg, FSBU Salt och FSBU Peppar. Annars har jag aldrig vunnit någon skytteliga.

Det lär jag inte göra i år heller, eftersom att jag inte var med första omgången och riskerar att inte kunna vara med på sista omgången heller, men mitt snitt är i klass med ett snitt som just nu räcker för att vinna skytteligan och det är riktigt kul!

Här är helgens samtliga resultat:

Linköping - Hammarby/Brukarhuset 5-5
Göteborg - IFAS 11-4
FIFH Malmö - Linköping 4-7
Göteborg - Hammarby/Brukarhuset 11-1
IFAS - FIFH Malmö 11-6
Linköping - Göteborg 10-6
Hammarby/Brukarhuset - FIFH Malmö 12-2
IFAS - Linköping 8-15
FIFH Malmö - Göteborg 6-12
Hammarby/Brukarhuset - IFAS 15-8
Linköping - FIFH Malmö 11-1
Göteborg - Hammarby/Brukarhuset 6-2
IFAS - Linköping 8-11
FIFH Malmö - Göteborg 4-5
Hammarby/Brukarhuset - IFAS 6-6

De här resultaten gör att vi, inför fjärde och sista omgången av serien, har följande tabell:

1, Göteborg 42p +62
2, Hammarby/Brukarhuset 35p +39
3, FIFH Malmö 27p -1
4, Linköping 19p -45
5, IFAS 16p -55

Vi klättrar alltså förbi IFAS i tabellen och vinner faktiskt den här tredje omgången med 16 poäng, 1 poäng före Göteborg på 15. Riktigt starkt!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: