goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

Vi kände oss lite dumma...

Publicerad 2017-08-16 19:50:14 i Träning,

På gymmet idag körde vi Styrka 1. Där finns benpress med på programmet.

de flesta har nog koll på hur benpress funkar, men har ni inte det så sitter man ju i en stol och har två plattor framför sig som man ska trycka ifrån sig själv.

Vi har hela tiden haft stolen ganska långt fram, nära plattorna, för att få det djupa momentet i pressen, alltså när plattorna är närmst dig själv och du ska trycka ut dem.

Det har varit svintungt att pressa ut plattorna första repetitionen, men därefter har det gått ganska lätt.

Idag kom det förbi en tjej och sa att man kan/ska dra i en spak så att det där stoppet som är när plattorna är närmst dig själv försvinner.

Det gör att man kan ha stolen längre bak, så att benen är mer sträckta i utgångspositionen. då blir det lättare att pressa ut plattorna vid första repetitionen och när man sedan drar i spaken och stoppet försvinner, då kan man ju gå ner djupare, få plattorna närmre dig själv, ändå.

Hänger ni med?

Alltså...
...För att få det där djupet i pressen har vi tidigare trott att man får justera stolen så att den kommer närmre plattorna i utgångsposition, men istället justerar man stolen bakåt, så att benen blir mer sträckta från start, det blir lättare att pressa ut plattorna vid första repetitionen, man drar i spaken och får bort stoppet och så får man det där djupet i rörelsen ändå, trots att stolen är längre bak.

Egentligen klockrent och självklart. Vi pratade t.o.m. om just det några minuter innan tjejen kom förbi och tyckte att det borde gå att göra ungefär så som hon sen visade att man faktiskt kunde/skulle. Då kände vi oss lite dumma, men nu vet vi det i fortsättningen!

#Dagenslärdom

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: