goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

Linköping mästare i Sverigeserien för tredje året i rad!

Publicerad 2019-02-16 18:29:00 i Tävling,

Så stod vi där igen, för tredje året i rad är vi, Linköping, mästare av Sverigeserien i goalball!

Det blev en rafflande avslutning av årets serie, där Göteborg låg 3 poäng före oss inför den avslutande omgången med dess sex matcher, vilka spelades i Malmö och FIFH-hallen helgen 8-9 december förra året.

Första matchen för helgen spelades just mot Göteborg och efter att vi haft kommandot och ledningen i stortsätt genom hela matchen kändes det därför väldigt snöpligt när Göteborg gjorde segermålet med 30 sekunder kvar att spela.

Vi hade både 1-0, 2-1, 3-2 och som mest 6-3 under matchens gång, men Göteborg åt sig ikapp och med knappa minuten kvar att spela gjorde de också 7-6. Vi replikerade dock omgående med 7-7, men med 32 sekunder kvar att spela gjorde de då som sagt 8-7.

3 poäng växte därmed till 6 poäng och vi var då beroende av andra lags resultat mot Göteborg för att kunna ta hem totalsegern.

Den hjälpen fick vi också, för medan vi slog både IFAS och FIFH Malmö lyckades Malmö slå Göteborg och avståndet var där med återigen nere på 3 poäng inför lördagens sista match, mot just Göteborg.

Det var en match där vi verkligen hade bestämt oss och där vi till slut vann med klara 10-1. Det var inget snack om saken. Må hända att Göteborgs och hela Sverigeseriens skyttekung, Oscar Alverstedt, som till slut vann skytteligan med sina 99 mål, hade skadat en axel och knappt kunde skjuta, men vi gjorde ändå en ruggigt stabil insats.

Inför söndagens båda avslutande matcher stod vi då alltså på samma poäng, men vi var i topp i kraft av bättre målskillnad.

Göteborg gjorde vad de skulle under de båda matcherna, vann båda två och satte därmed press på oss och vi var också väldigt illa ute i sista matchen mot Malmö, där vi låg under med 2-3 i halvtid, men där vi gjorde en stark andra halvlek, vann den med 5-2, matchen med 7-5 och tog därmed hem totalsegern i serien, för tredje året i rad, den här gången med bättre målskillnad än Göteborg!

Det känns naturligtvis väldigt bra och trots den svaga insatsen i Sverigeseriens tredje omgång i Göteborg där i september så lyckas vi alltså ro det hela i hamn, kanske delvis tack vare Göteborgs svaga insats i första omgången uppe i Stockholm, där de bara tog 3/18 poäng. På seriens resterande 16 matcher tog de sedan 42 poäng och förlorade bara två matcher, den mot FIFH och den mot oss här i fjärde och sista omgången.

Avslutningsvis vill jag tacka samtliga spelare och ledare som varit involverade i serien under det gångna året, ingen nämnd, ingen glömd.

#Goalball #Parasport #Mästare #Champion #Idrott

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: