goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

Lions idrottsstipendium

Publicerad 2015-12-12 22:03:30 i Smått och gott,

idag var jag i min kära hemstad Skänninge för att ta emot Lions idrottsstipendium 2015 i samband med julmarknaden där i stan.

Det är ett stipendium som varje år delas ut till någon inom idrott/kultur med anknytning till Skänninge och i år blev det alltså jag som fick äran att ta emot stipendiumet.

Det är ett stipendium som kommer väldigt väl till pass, i synnerhet eftersom det annars inte finns några pengar alls att tala om i själva satsningen, så därför är det extra kul att faktiskt uppmärksammas för det jag gör och det slit jag lägger ner på detta, i princip helt ideellt, bara för att nå världseliten. ett ekonomiskt extratillskott sitter därför inte helt fel och jag är väldigt tacksam över detta.

Defensiv nötning i hallen

Publicerad 2015-12-12 21:57:21 i Träning,

Har man ingen att nöta defensiv nötning med, som fallet var i onsdags, ja, då får man göra det bästa av situationen och köra defensiva torrövningar, alltså övningar utan boll, hemma i hallen. Det är definitivt inte det roligaste, men bättre än ingenting.

Man tejpar upp små zonmarkeringar på hallgolvet och tränar sedan på zonefeel, alltså att känna in sin zon, hur mycket/lite man ska ta i för att täcka det man ska täcka, och explosivitet ut åt båda håll i detsamma.

En annan övning man kan göra är att ligga utsträckt, som när man tar en boll, ligga så framåtlutad man bara kan, så länge man bara kan. I onsdags blev det åtta minuter. Som längst har jag legat tio.

Som sagt, inte det roligaste, men förhoppningsvis ger det nåot i slutänden.

Ingen Sverigeserie...

Publicerad 2015-12-05 23:23:23 i Tävling,

I helgen skulle det ju ha varit Sverigeserien nere i Malmö, fjärde och sista omgången för i år, där vi låg fyra poäng bakom ledande Göteborg i tabellen.

Stormen under gårdagen ställde dock till det ordentligt.

Jennifer och Lindas tåg skulle ha gått 16:00 härifrån, men 17:30 hade det fortfarande inte dykt upp och det fanns ingen info om när det kunde tänkas gå. Det var stående utanför Norrköping, men träd hade fallit över spåren och det rådde en klass tvåvarning. Så Jennifer åkte hem istället.

Det var rätt beslut visade det sig, för SJ ställde sedan in alla tåg mellan Stockholm och Malmö.

Det innebar att Stockholmarna inte kunde ta sig ner till Malmö över huvud taget. Ev. skulle de kuna ta nattåget ner, men det gick inte heller och då beslutade man att ställa in hela tävlingen.

Förhoppningsvis kommer omgången ändå spelas, någon gång senare i januari, för att skipa rättvisa för alla lag i serien. Annars får vi ju ingen ärlig chans att ta seriesegern från Göteborg.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: