goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

en eloge till Actic Linköping city!

Publicerad 2019-08-18 17:24:13 i Träning,

Jag måste bara ge en stoor eloge till Actic Linköping city, där jag tränar och har tränat i 9! år.

I och med att jag har varit där under så lång tid så har jag väl mer eller mindre blivit som en inventarie där, om jag inte är den, inkl. personal, som varit där längst, så är jag iaf ganska säker på att jag är en av dem som har hängt där allra längst. Både personal och träningsfolk har kommit och gått under åren, men det var inte det jag skulle lyfta fram här, men det jag kommer lyfta här är i högsta grad en bidragande orsak till att jag definitivt kommer fortsätta träna hos Actic!

När jag var på väg ut från gymmet i torsdags, efter veckans fjärde gympass, haffade personalen mig på väg ut, för att berätta lite vad som är på gång och vad som kommer hända på anläggningen framöver.

Det är nämligen så att de håller på att bygga om och göra om på gymmet. De senaste dagarna har det exempelvis stått maskiner i receptionen.

Jag trodde då först bara att de skulle flytta lite maskiner från ett ställe till ett annat, för det har de gjort vid något tidigare tillfälle, men nu ska det bli en lite större ombyggnation. Det ska rivas en vägg på något ställe, sättas upp en halvvägg på ett annat ställe, löpbanden ska bytas ut, det ska bli nya spinningcyklar, nya maskiner på något ställe, hantlarna ska flyttas till ett annat ställe, det ska bli några lyftplattformar och en yta med konstgräs på ett annat ställe.

Allt detta berättade de för mig där när jag var på väg ut och det här ska lyftas fram!

Det är långt ifrån en självklarhet för en verksamhet att ge den här typen av information till kunder med särskilda behov, men samtidigt är det information som är helt nödvändig och avgörande för att jag ska kunna hitta och ta mig fram där på egen hand när det byggs om och saker flyttas till andra ställen än där de "brukar" vara.

Här finns ett tydligt tillgänglighetsperspektiv hos Actic, ett tillgänglighetsperspektiv  som gör det väldigt tydligt att de vill att alla kunder ska kunna nyttja deras anläggningar på lika villkor och det ska de verkligen ha en eloge för!

Ombyggnationen beräknas vara klar om en dryg månad och när allt börjar "landa" litegrann kommer de ge mig en rundvandring på anläggningen, för att jag ska få en ännu tydligare bild av hur det då ser ut när allt är klart och för att jag ska få en bättre bild av var allt finns.

Det är riktigt, riktigt bra och jag uppmanar härmed fler verksamheter att ta efter detta, för det är såhär man behåller kunder!

#Tillgänglighet
#Actic
#Goalball
#Accessibility
#Träning
#Idrott
#Parasport

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: