goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

Goalball uppmärksammas i media!

Publicerad 2015-03-18 15:39:00 i Smått och gott,

Goalball och fysisk aktivitet för personer med synnedsättning uppmärksammas i media!

Jag känner igen mig mycket i det som min landsslagskollega Stefan Gahne berättar om i inslaget, hur idrotten inte bara gör en mer aktiv, utan hur den även har fått mitt självförtroende att blomma. Tron på mig själv, att lyfta fram mig själv som person med den hjälp och de behov som just jag har för att det ska fungera på ett optimalt sätt, oavsett om det gäller idrott, jobb, studier eller något annat.

Idrott är så mycket mer än just idrott.

Det som är huvudsyftet i insslaget är att Unga synskadade (US) i år driver verksamhet för att försöka få fler personer med synnedsättning fysiskt aktiva. Det är något vi försöker jobba med även här i Linköping, men det är svårt att locka personer till goalballplanen...

Se inslaget här nedan, Sydnytt 18/3.

IBSA World games

Publicerad 2015-03-16 21:48:22 i Landslagsuppdrag,

IBSA World games, som är en kvalturnering till paralympics i Rio nästa år, men som vi inte har kvalificerat oss till tidigare p.g.a. världsrankingen och systemet för vilka nationer som får åka dit och inte, är nu verklighet!

Detta efter att Algeriet av oknäd anledning dragit sig ur tävlingen.
Vi stod som förstareserv och får nu därför Algeriets plats.

Vi går in i tävlingen som seedat sextonde lag och kommer därför att få en oerhört tuff lottning, men de tre främsta i tävlingen får en biljett till rio nästa år, så nu är det bara att kötta hela väfen fram till maj, då tävlingen avgörs i Seol, Sydkorea.

Tunga goalballpass

Publicerad 2015-03-16 21:44:24 i Träning,

Efter resan ner till malmö har vi haft två träningar här hemma, i torsdags och nu ikväll. båda två har inte varit de bästa jag har gjort.

I torsdags hade jag kört ett tungt strkepass tidigare på dagen och kanske satt det i, kanske kom tröttheten ikapp mig lite efter helgens matchande, måndagens träning här hemma och tisdagens Malmöträning. Kroppen kändes i vilket fall väldigt trött, vilket jag märkte redan på inskjutningen, då jag inte alls fick till skotten. Antingen blev de jättehöga, eller så fick jag ingen kraft bakom dem. resten av träningen gick upp och ner, är relativt nöjd med delar av mitt defensiva jobb, men offensivt är jag inte alls nöjd, vilket inte mibst det faktum att jag sköt två 3-3 när jag skulle skjuta 3-5 när vi avslutade med straffar illustrerar.

Ikväll kändes det till en början mycket bättre, uppvärmning och inskjutning kändes mycket bättre än i torsdags, men sedan hade jag jättesvårt att koncentrera mig och fokusera. En trolig orsak till det är min älskade hockey, som är mitt största intresse och något jag pasionerat brinner för och där mitt älskade Leksand just nu håller på att kvala sig kvar i SHL. Första matchen innebar förlust med 3-4, på hemmaplan. Ett självmål med 1,5 minuter kvar fällde avgörandet och vi fortsätter därmed att ha marginalerna mot oss, precis som vi hade under slutdelen av grundserien. Jag älskar den här tiden a året, när serier avgörs, SM-slutspelet drar igång, kvalserier både upp och ner ska avgöras och man räknar till förbannelse på resultat och tabeller för att komma fram till det optimala för det egna laget. Hockeyn hänger över en hela tiden, det går inte att släppa, för det betyder så enormt mycket och jag tror att det åtminstone kan vara en del i varför jag hade svårt att fokusera under kvällens träning.

Styrkan som jag nämnde ovan går annars bra. att benen är min svaghet vet jag om, men det känns lite konstigt att jag tar lika mycket i bänkpress som jag tar i djupa benböj. Antingen är jag väldigt stark i överkroppen, eller så är jag väldigt svag i benen, alternativt en kombination.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: