goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

Pendla till Stockholm och PT-pass på gymmet

Publicerad 2020-09-21 21:18:29 i Träning,

I förra inlägget pratade jag om pusslet och logistiken kring träningen, som har blivit följden av Coronapandemin och att jag även gått upp till 75% på jobbet.

Som det ser ut kommer jag nu landa i ett träningsschema ungefär såhär:

Måndag: Goalball
Tisdag: Styrka
Onsdag: Goalball
Torsdag: Intervaller
Fredag: Styrka
Lördag: Vila
Söndag: Styrka

Ännu mer pussel blir det dock när jag högst sannolikt kommer pendla upp till Stockholm någon torsdag då och då framöver, för att träna med dem på kvällen. Då försvinner intervallpasset efter jobbet, men goalballpass med hög kvalitét är mer prioriterat och hög kvalitét på goalballpassen och matchspelet är verkligen något jag behöver! Särskilt nu i dessa tider, då det bara har varit jag som har tränat här hemma sedan i mars.

Vi pausade inte officiellt vår verksamhet i och med Corona, men i praktiken blev det bara jag som fortsatte träna. Ett par gånger i veckan åkte jag själv ut till hallen för att i första hand nöta offensiv tekniknötning. Vid 23 tillfällen gjorde jag detta under mars-juni och visst har det gett resultat! Det har inte varit de roligaste passen, men någonstans ändå helt okej och det finns trots allt något i att vara helt ensam i en idrottshall, drämma iväg den där bollen på 1,25kg, gång på gång, samtidigt som musiken dånar på precis så hög volym som bara jag själv kan bestämma och styra över. Det gör att man känner sig oövervinnerlig, jag har fullständig kontroll på ett sätt som man sällan har i sitt vardagsliv som helt blind. Då är man nästan alltid, mer eller mindre eller på något sätt, utlämnad till och beroende av andra människor.  På goalballplanen, där är jag dock kung!

Hur det än är så kommer man dock inte ifrån att jag behöver matchspel på en så hög nivå som möjligt, något jag inte får i "vanliga fall" här hemma och definitivt inte nu i dessa tider. Därför kan det då bli aktuellt med pendlingar upp till Stockholm några torsdagar då och då. Det blir väldigt långa torsdagar, men jag får matchspel och tempo i kroppen som kan vara helt avgörande för att bli uttagen till nästa mästerskap.

Nästa mästerskap är B-EM i Finland i slutet av januari 2021. Det skulle egentligen ha spelats nu i oktober, men precis som det mesta annat så fick det ställas in till följd av Corona.

Nu blir mästerskapet dock av och med en helt ny ledning och med generellt nya vindar kring landslaget känns det som att jag aldrig haft större chans att bli uttagen till mitt livs första mästerskap. Då gäller det att göra vad som kan göras för att ta en plats i den trupp som åker till Finland i januari!

Ett annat led i min satsning mot EM, eller egentligen i min generella fortsatta satsning, är att jag fr.o.m. oktober kommer köra PT-pass med Jörgen på gymmet.

När jag tecknade ordinarie medlemsskap på gymmet i våras ingick det två PT-tillfällen och jag kände redan där att det skulle vara något som kan pusha min träning ytterligare. Att dels få någon som går in och petar i teknik och andra detaljer, dels ger inspuration till nya övningar och framförallt någon som kan pusha på lite extra, det känns väldigt lockade och därför passade jag på när Actic hade en Coronakampanj på PT-pass. Det känns oerhört roligt och inspirerande och ska bli skitkul!

Landslagslägren och nationella tävlingar börjar nu också rulla igång efter coronapandemin igen. Pandemin har ju på intet sätt försvunnit, men vi har lärt oss hantera den och vant oss vid alla restriktioner och begränsningar. Vi fick först flytta och sedan ställa in vår omgång av Sverigeserien i våras och första omgången av Elitserien ställdes också in, men nu är det positiva vindar även där och det var inga problem alls när vi hade ett uppstartsläger med landslaget i helgen som var. Under den kommande helgen är det dessutom tävlingsdags igen, då Elitserien spelas i Göteborg och Pjäshallen, men mer om det i ett annat inlägg!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: