goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

Vidare behandling hos naprapaten

Publicerad 2017-03-27 16:48:53 i Träning,

Förra veckan var jag återigen hos naprapaten och det såg mycket bättre ut än första gången jag var där. Rygen var inte lika sned och det gjorde definitivt inte lika ont i benen när han tryckte längs insidan av smalbenen. Helt bra är det inte, men definitivt mycket bättre.

Jag fick vidare akupunktur och elbehandling, han vred, knäckte och tryckte lite varstans och så fick jag med mig några rörlighets och behandlingsövningar hem som jag ska göra varje dag fram tills jag ska dit igen.

Det är nu på måndag, 3/4, som jag ska dit igen och fram tills dess är det fortsatt löpförbud, så får vi se hur det artar sig efter nästa måndag...

Besök hos naprapaten

Publicerad 2017-03-09 15:48:00 i Träning,

Äntligen har jag varit hos naprapaten med mina ben och fått en möjlig förklaring till varför det bränner och gör sådär ont när jag springer, som jag har skrivit om tidigare.

Jag fick börja med att dra storyn i all korthet och ge lite bakgrund och hur känslan är och vilka symtom jag känner av när jag springer.

Sedan fick jag göra några rörlighetstester, gå upp på tå, luta mig framåt, bakåt och åt sidorna, gå ner i en knäböj osv.

Därefter var det dags för själva behandlingen.

Han klämde längs mina ben och vader, märkte upp punkter där det gjorde ont, varefter han kavlade upp ärmarna och körde hårt, vred, bände och tryckte hit och dit på både rygg, höftböjare/sätesmuskulatur, ben, axlar och hela kittet. Till slut fick jag akupunktur och elbehandling och så ska jag dit om två veckor igen.

Vad smärtan och mina problem beror på är troligtvis att jag är lite sned i ryggen. det blev ganska synbart när jag låg på mage där på behandlingsbänken. När ryggen är sned blir ena sidan mer belastad än den andra och det har troligtvis byggts upp under en längre tid och så har det blivit som något slags inflamation eller liknande i muskelfästena till den inre delen av vadmuskeln på båda benen och det är därför det gör ont när jag springer.

Skönt att iaf få en förklaring på vad det kan bero på och att det inte bara är en mental grej för att jag avskyr löpning, utan att det faktiskt är något som inte är som det ska.

Mottaget stipendium

Publicerad 2017-03-09 15:36:26 i Smått och gott,

I tisdags var jag med på parasport Östergötlands årsmöte, där jag mottog ett stipendium på 1 500kr ur Felix minneesfond, ett bidrag som är högst välkommet och som jag tackar ödmjukast för!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: