goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

En dålig överraskning

Publicerad 2018-05-29 17:19:00 i Träning,

Tidigare idag fick vi i klubblaget en ganska dålig överraskning.

 

För ett tag sedan nämnde Agneta på vårt kansli att lokalbokningen hade sagt något om att hallen där vi tränar skulle renoveras någon gång under sommaren/hösten, men de kunde inte säga när eller hur lång tid det skulle ta. Agneta poängterade dock att om vi inte skulle kunna träna där fick de se till att ordna en annan hall åt oss och få dit våra mål, som är fastmonterade i hallen där vi är nu.

 

Sedan har vi inte hört något mer om det. Förrän idag.

 

Mats på kansliet kontaktade Linda och sa att renoveringen startar redan imorgon och kommer hålla på hela sommaren, så vi kan inte träna där mer innan i höst.

 

Hastigt, lustigt och väldigt snöpligt är säsongen alltså slut...

 

Det är riktigt dåligt måste jag säga!

 

Nu är det ju ren tur att vårt landslagsmässiga stora mål för året ligger nu precis innan sommaren, VM på hemmaplan i Malmö, men annars vet jag inte vad jag hade fått göra.

 

Normalt sett har vi ju mästerskap och liknande på hösten och då funkar det inte att man kommer in och säger att det inte går att träna där vi tränar mer förrän i höst, en dag innan renoveringen startar.

 

Vi i laget har dessutom inte hört ett ljud om det, den knapphändiga information vi har fått är från vårt kansli, men inte heller de verkar ha vetat särskilt mycket om varken när eller hur lång tid renoveringen skulle ta.

 

Nej, det är riktigt dåligt skött måste jag säga...

Sista landslagssamlingen innan VM

Publicerad 2018-05-29 17:06:00 i Landslagsuppdrag,

I helgen som var hade vi den sista landslagssamlingen innan VM.

På förhand trodde jag inte att jag skulle få vara med på lägret, men med nytt folk i ledarstaben kommer också nya tankesätt och idéer. Nu tänker man mer gruppdynamik och sammanhållning och det tycker jag är bra. Lyckat är det dessutom också, för personligen har jag nog alldrig känt en såhär stor gemenskap och samhörighet i landslaget sedan jag kom in för åtta år sedan. Nu känns det verkligen som att vi har gjort, gör och kommer göra det här tillsammans hela vägen in i mål. Vi är en enhet, vinner som ett lag och förlorar som ett lag. Alla är med och bidrar och visst, det har jag ju vetat förut också, men att säga något till att verkligen få alla i en grupp att känna på ett visst sätt, det är något helt annat. Det tycker jag dock vi har lyckats med nu och det känns väldigt bra!

Helgen då?

Ja, jag fick kanske inte spela så mycket, men det hade jag inte heller räknat med, eftersom att jag är andrareserv till VM, men helgen var ändå väldigt bra och givande på många andra sätt.

Vi hade bl.a. en teambuildingaktivitet där Ulf, vår team manager, berättade lite om Trelleborgs historia, var namnet kommer ifrån och lite så. Sedan träffade vi några vikingar, som berättade om fighting, ni vet när de slåss med vapen, hjälmar och hela kittet på typ marknader och sådant. Vi fick även prova och känna på både hjälmar, vapen och rustning. Dessutom hade vi en tävling i att skjuta med pil och båge, en tävling som jag vann. Vad som var tur och vad som var skicklighet där låter jag dock vara osagt, för jag har aldrig någonsin skjutit med pil och båge tidigare.

Under söndagseftermiddagen intog vi även Baltiska hallen och tejpade upp och byggde VM-planen, vilken vi sedan också tränade på. Känns bra och viktigt att ha kännt på golvet redan innan VM drar igång.

Vi avslutade träningspasset med att rada upp oss på sexan och få nationalsången spelad för oss, för att liksom konkretisera känslan av det och jag kan säga att det var rysningar redan där! Wow!

Nu är det knappt fem dagar kvar innan det smäller mot Argentina på söndag 3 juni kl. 11:40!

Hela det svenska spelschemat hittar ni längre ner i bloggen.

Linköping toppar fortfarande Sverigeserien

Publicerad 2018-05-25 14:22:00 i Tävling,

Efter första omgången av Sverigeserien 2018 var Linköping i topp, 6 poäng före FIFH Malmö.

Även efter andra omgången, som spelades här i Linköping helgen 19-20 maj, är Linköping i topp, nu 3 poäng före Göteborg, som vann alla sex matcher under helgen och klättrade från tredje till andra plats i tabellen.

För Linköpings del blev det fyra vinster och två förluster under helgen, båda förlusterna mot just Göteborg.

För egen del är jag relativt nöjd med helgen. Särskilt nöjd är jag med min offensiv.

Jag har aldrig varit känd för att vara någon målspruta, men nu gjorde jag ändå 14 mål och det var näst flest i vårt lag och betydligt fler än vad jag brukar göra under en helg.

Även mitt defensiva spel var bra. I stort stod jag för en väldigt stabil insats, tog allt som var inom min zon bortsett från ett par bollar under hela helgen.

Resultaten för helgen skrivs enligt följande:

IFAS - Linköping 4-14
FIFH Malmö - Linköping 4-10
Linköping - Göteborg 5-9

Linköping - IFAS 11-7
Göteborg - Linköping 8-4
Linköping - FIFH Malmö 11-6

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: