goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

Sverige klara för paralympics!

Publicerad 2015-05-17 11:40:04 i Landslagsuppdrag,

Grabbarna gjorde det, efter att ha besegrat Turkiet med 2-0 i bronsmatchen är vi nu klara för paralympics i Rio nästa år och Sverige är tillbaka!

Turneringen inleddes, som ni såg i förra inlägget, bra, med segrar mot Tyskland, 6-3, och Egypten, 12-3. Det följdes upp av stabila och mycket imponerande 8-0 mot Spanien. Sedan kom det lite grus i maskineriet när Tjeckien vann klart med 11-3, vilket följdes upp av förlust mot just Turkiet med 3-2 och också lite överraskande värdnationen Sydkorea med 11-9, för att avsluta gruppspelet med knock mot Mexico, 11-1.

Det innebar en tredjeplats i gruppen och kvartsfinal mot tvåan i andra gruppen, Iran.
Det blev en enkel match och vi vann med klara 9-2.

Då väntade semifinal mot kina och där blev det klar förlust med 8-1.

Än fanns det dock chanser kvar. De tre medaljörerna för turneringen skulle som bekant ta en plats till Rio, så seger mot Turkiet i bronsmatchen och paralympicsbiljetten skulle vara i hamn. Hur det gick ser ni ju ovan...

Trots att jag själv inte blev uttagen till turneringen känner jag en enorm glädje just nu. Vi, Sverige, har haft det tufft och motigt enda sedan EM i Assens, Danmark, 2011, då vi också säkrade paralympicsbiljetten till London. Väl i London blev det platt fall och EM 2013 i Turkiet blev en stor flopp. Vi slutade sist i gruppen och åkte ur A-EM. Det har bl.a. inneburit en betydligt tightare budget sedan dess och vi har fått strukturera om läger och andra aktiviteter för att kunna få ut max av dem ändå. Det räckte för att under B-EM i Ungern i höstas sluta tvåa och på nytt ta oss upp i A-EM, vilket också kvalificerade oss till A-EM i Litauen nu i sommar, där vi skulle fixa paralympicsbiljeten. När Algeriet sedan drog sig ur IBSA World games nu fick vi dock, i kraft av förstareserv, en gratisplats in i turneringen och den chansen förvaltade vi på bästa möjliga sätt.

Paralympicsbiljetten är säkrad och nu kan vi spela EM om en dryg månad utan samma extrema press som vi hade haft på oss annars!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: