goalballjonny

Följ min väg mot världseliten i goalball

Medaljmatcherna i Rio

Publicerad 2016-09-20 23:13:15 i Smått och gott,

Då är goalballturneringen över i Rio och tyvärr sluteade det oerhört bittert för Sverige, för såhär slutade det i de olika medaljmatcherna:

Herrar

Brons
Brasilien - Sverige 6-5

Guld
Litauen - USA 14-8

Sverige gör en strålande insats i typ 75% av matchen. Storspelar defensivt och går ifrån till 3-0 i första halvlek, ökar sedan på till 4-0 i andra. Det stod det tills det var typ sex-sju minuter kvar att spela. då byttes Leomond Moreno in och hjälpte till att reducera två gånger om och vips så var den där säkra ledningen inte så säker längre. Sedan kom också 4-3 och 4-4. Då trodde jag loppet var kört, men när jimmy istället gjorde 5-4 med 42 sekunder kvar att spela, då trodde jag bronset var klart, men istället kvitterade Leomond med 33 sekunder kvar och matchen gick till förlängning. En oerhört nervös sådan och precis i början av andra övertidshalvleken avgjorde Leomond också matchen, till hemmapublikens stora jubel. Känslan efteråt var bara tomhet. Det var ju så nära. Så jävla nära! Har man 4-0 med sex-sju minuter kvar att spela och gör 5-4 med knappt en minut kvar, då ska man hålla det, men Brasilien hittade de där enorma studsarna som typ gick en halvmeter över jimmy och nästan gick in uppe vid ribban. Sjukt svårt att ta dem och det är bara att gratulera Brasilien. Sverige gör ändå en strålande turnering och vilken resa vi har gjort. För två år sedan spelade vi i B-EM och var rankat elva-tolva i Europa. Nu slutar vi fyra i världen. Det är sannerligen inte illa. Tvärtom, riktigt häftigt och målet vi hade, att ta oss till kvartsfinal, det klarar vi galant, men klart det känns förbannat surt när det är såå nära...

Guldet tar Litauen hem och jag tror, utan att ha facit i hand, att det är deras första Paralympicsguld, trots att de har varit så framgångsrika under typ hela 2000-talet och vunnit typ allt som går att vinna, utom Paralympics. Nu har man gjort det också. Grattis Litauen!

Damer

Brons
Brasilien - USA 2-3

Guld
Turkiet - Kina 4-1

USA tar bronset från Brasilien. Ruggit starkt av de amerikanska damerna att stå emot trycket inne i arenan där och då, för man vinner bara med ett enda mål och det blir alltså ingen medalj för Brasilien på damsidan.

Guldet tar inte helt oväntat Turkiet, men man gör inte lika mycket mål på Kina som tidigare i gruppspelet och i kvarten mot Ukraina och i semin mot USA. Fyra mål räcker dock till guldet, så vi säger också grattis till Turkiet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökare online: Besökare idag: Besökare fr.o.m. 14-10-25: